Hírek

Újabb sikeres projektzárás: Új funkcióval bővült az MNB hitelkalkulátor alkalmazása ⭐️

Új funkcióval bővült az MNB hitelkalkulátor alkalmazása
 
Új funkcióval bővült a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ➡️ hitelkalkulátor ⬅️ alkalmazása: a program segítségével mostantól kiszámítható, hogy a tervezett hitel feltételei a jövedelemarányos törlesztőrészlet mutató (jtm) mellett megfelelnek-e a hitelfedezeti mutató (hfm) feltételeinek.
 

Az MNB pénzügyi navigátor honlapján és mobilapplikációján is elérhető hitelkalkulátor alkalmazás a szükséges adatok megadását követően kiszámolja, hogy hitelfelvétel esetén hozzávetőlegesen mekkora összeget kell visszafizetni, illetve milyen nagyságrendű törlesztőrészlettel lehet számolni. Össze lehet hasonlítani a fizetési kötelezettségek alakulását a megadottnál hosszabb és rövidebb futamidőre is, továbbá a futamidő alatt bekövetkező kamatváltozások törlesztőrészletre vonatkozó hatásának szimulálására is lehetőség nyílik.

Jövedelemhez maximált törlesztőrészlet

Az applikáción keresztül arra is választ lehet kapni, hogy a hitelfelvevő a megadott adatok (például hitelösszeg, futamidő, kamatozás, jövedelem) mellett felvenni tervezett hitel esetében várhatóan megfelel-e a jtm által szabott feltételeknek. A hitelnyújtást követően fennálló összes hitel havi törlesztőrészletének összege, valamint az igazolt havi nettó jövedelem hányadosából álló mutatóra vonatkozó jegybanki előírás célja, hogy a jövedelemhez képest maximálja a havonta vállalható törlesztőrészletek összegét.

Cél a kockázat csökkentése

A hitelkalkulátor mostantól a hfm-re vonatkozó előírásoknak való megfelelés előzetes ellenőrzésére is képes. A hfm a tervezett hitel összegének és jelzáloghitel esetében a hitel fedezetéül szolgáló ingatlan forgalmi értékének, gépjárműlízing esetében a gépjármű piaci értékének a hányadosa. A hfm-re vonatkozó előírás az ingatlan vagy gépjármű fedezete mellett felvett hitelek fedezet arányában felvehető legmagasabb összegét határozza meg, ami a túlzott eladósodásból eredő kockázat mértékének csökkentését szolgálja.

 
⭐️ Büszkék vagyunk, hogy szakmailag kiemelkedő csapatunkkal hozzájárulhattunk ennek a rendszernek a sikeréhez; köszönjük szépen a projektben résztvevő kollégáink magas szintű szakmai munkáját! ⭐️
Az új funkcióról számos rádiócsatorna és hírportál, köztük a hirado.hu is beszámolt.
 
ArgonSoft projekt_ Hitelkalkulátor
 

Újabb sikeres K+F+I pályázat!

Az ArgonSoft Kft. ismét sikeresen pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által nyújtott támogatásra. A 2018-1.1.1-MKI pályázati konstrukció keretében működő „Rugalmas, adaptív eszközintegrációs keretrendszer nukleáris medicina laboratóriumi információs rendszerekhez” elnevezésű projektünk 64,5 millió Ft támogatást nyert.

A 2020. év végén befejeződő projektben a rákdiagnosztikai vegyületek gyártási folyamatának hatékonyabbá és gyorsabbá tételét tűztük ki célul, egy LIMS rendszerekhez kialakításra kerülő rugalmas integrációs keretrendszer kidolgozásával. A 2019 júliusában kezdődött időszakban olyan IT megoldás fejlesztését valósítjuk meg, amelyben a radiofarmakonok előállítása során használt különféle berendezések különböző formában előálló adatait az adott laboratóriumi gyártástámogató rendszernek továbbítani tudja, és így biztosítja az adatok egységes módon történő kezelését az adatintegritás megőrzésével. Ez az informatikai megoldás elősegíti a gyártási folyamat hatékonyabbá és gyorsabbá tételét, emellett csökkenti a folyamatok kockázatát, mivel a humán közreműködést az adatbevitel során minimalizálja.

Digital Academy Meetup az ArgonSoftnál!

Örömmel jelentjük be, hogy a Budapest Digital Academy Meetup soron következő szakmai előadásának az ArgonSoft ad otthont, ahol többek között In Memory NoSQL adatbázisok kialakításáról lesz szó.
Milyen kulcskérdések merülhetnek fel a NoSQL adatbázisok létrhozásánál és mire kell a legjobban figyelni a használat során?
Gyere el Február 4-én 18.00-ra a Budapest Digital Academy Meetup következő találkozójára, ahol nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatsz kimerítő választ. Wagner László izgalmas, kurrens témákba és technológiákba nyújt majd betekintést egy igazán modern és fiatalos környezetben, az Argonsoft irodájában.

Bővebb információkért kattints az alábbi linkre:
https://www.meetup.com/Budapest-Digital-Academy-Meetup/events/258186434/

Találkozunk az ArgonSoftnál!

ArgonSoft Meetup ArgonSoft Meetup

 

Update cookies preferences