Üzleti háttér

image/svg+xml

#ArgonSoft

Az elmúlt években az ArgonSoft Kft. jelentős szerepet vállalt az Magyar Nemzeti Bank új, XBRL formátumú jelentéseket befogadó, és feldolgozó rendszerének kialakításában.

Az itt szerzett tudásra, valamint cégünk több mint 10 éves pénzügyi szoftverfejlesztési tapasztalataira támaszkodva segíteni tudunk a kereskedelmi bankok és egyéb hitelintézetek számára az új XBRL alapú jelentésküldési megoldások költséghatékony és gyors bevezetésében.

image/svg+xml TM

#XBRL

A Magyar Nemzeti Bank bejelentése: Az MNB eredeti tervei szerint 2020 április 6-tól minden EBA taxonómiával érintett jelentést XBRL formátumban kellett volna beküldeni (a korábbi vonatkozású módosító jelentéseket is). Ez a változtatás a fióktelepek kivételével minden hitelintézetet, és a befektetési vállalkozást érintett volna, azonban a COVID okozta járványhelyzet miatt ez a bevezetés elhalasztásra került.

COVID-19 adatszolgáltatás: A járványhelyzet miatt az EBA közleményt adott ki a COVID-19 vírus uniós bankszektorra gyakorolt hatásának enyhítésére irányuló intézkedésekről. Ennek folyományaként a 2.10-es taxonómiában jelent meg a COVID-19 EBA GL havi adatszolgáltatás, amely 2020.07.20-ától küldhető be az MNB-be.

Az EBA által kibocsátott taxonómiák: Az EBA oldalán folyamatosan nyomonkövethetők, és letölthetők az XBRL jelentések előállításához szükséges taxonómiák.

Tudjon meg még többet arról, hogy milyen kihívásokra kell számítani az XBRL átállással kapcsolatban!

MEGOLDÁSUNK

#XBRLwithArgonSoft

Az ArgonSoft Kft. segítséget kínál a kereskedelmi bankok és egyéb hitelintézetek számára az XBRL formátumú adatszolgáltatások bevezetése során az alábbi területeken:

Konzultáció

XBRL adatok előállításának konzultációs jellegű áttekintése, amellyel hatékonyabbá válhat annak bevezetése.

Minőségbiztosítás

A folyamatban lévő projekt minőségbiztosítása, a választott módszer verifikálása, amellyel csökkenthető a bevezetés kockázata, átfutási ideje, illetve a ráfordítás mértéke.

Szoftverfejlesztés

Esetlegesen felmerülő szoftverfejlesztési feladatok felmérése és felvállalása

12 év alatt 9 országban 30+ ügyfelünknek 150+ sikeres projektet valósítottunk meg

Kérje konzultációs segítségünket


    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    Update cookies preferences