Projekt zárása - ArgonSoft

Projekt zárása

Az ArgonSoft Kft. 2017-ben sikeresen pályázott a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” pályázaton. A „Gyártástechnológiai módszertan és integráció kifejlesztése, validálása egy új farmakon gyártásbevezetéssel a nukleáris medicina területén” elnevezésű projektünket sikeresen lezártuk.

A 2018 januárjában indult projektben a rákdiagnosztikai vegyületek gyártási folyamatának hatékonyabbá és gyorsabbá tételét tűztük ki célul, egy kialakításra kerülő gyártási módszertan és technológia kidolgozásával. A megvalósítás során ötvözzük az ArgonSoft szoftveres K+F tapasztalatát és know-how-ját Magyarország egyik legjelentősebb nukleáris medicina kutatási és gyártási központjának, a Debreceni Egyetemnek szakmai tapasztalataival.

A projekt eredményeképpen olyan IT megoldás fejlesztését valósítottuk meg, amelyben az adatok integrált kezelése elősegíti a tracer gyártás korábbinál hatékonyabb és gyorsabb elvégzését. A gyártási és minőségellenőrzési folyamatok gyorsabb, egy rendszerben történő, az összes gyártásban közreműködő munkatárs számára elérhető módon megvalósított dokumentálása révén lerövidíthető a gyártási idő. Emellett a szoftver az új farmakonok bevezetéséhez kapcsolódó folyamatokat is a gyártáshoz hasonlóan támogatja, így a diagnosztikai készítmények gyártásba való bevezetésének ideje is csökken, hamarabb elérhetővé és felhasználhatóvá válnak az orvosi diagnosztika számára. 

NKFIA_sajtokozlemeny_HU_projekzárás

sajtóközlemény