KKTA – ÜZLETI HÁTTÉR


Az elmúlt években az ArgonSoft Kft. jelentős szerepet vállalt a Magyar Nemzeti Bank KKTA - Központi KGFB Tételes Adatbázisának kialakításában.

Mi az a KKTA?

A KKTA (Központi KGFB Tételes Adatbázisa) a Magyarországon működő biztosítók, illetve a Kártalanítási Alap KGFB portfólióját tartalmazza szerződésenként és részkáronként. Az MNB 2011-ig visszamenőleg adatszolgáltatási kötelezettséget írt elő a Magyarországon jelenlévő biztosítók KGFB szerződéseire vonatkozóan, melyben a szerződések, szerződésrészek, károk és kárrészek adatait kérte be. A rendszer emellett egy összpiaci szintű adatletöltési szolgáltatást is nyújt a biztosítóknak mellyel segíti az árazási és kockázat elemzési kalkulációikat.

A KKTA rendszer kialakítása közben szerzett tudásra, valamint cégünk több mint 10 éves pénzügyi szektorban szerzett szoftverfejlesztési tapasztalataira támaszkodva segíteni tudunk a biztosítók számára a kinyerhető statisztikai adatok feldolgozásának költséghatékony és gyors bevezetésű megoldásában.

Miben tudunk segíteni?

KKTA Adatelemző szoftver

Az ArgonSoft Kft. által készített KKTA Adatelemző szoftver segítséget kínál a biztosítóknak az alábbi területeken:

Az MNB által publikált webszolgáltatásokon keresztül történő automatizált adatlekérdezés

Komplex elemzési lehetőségek üzleti célok támogatására: árazás, tartalékkpézés, viszontbiztosítás, piackutatás

Az MNB által elvárt díjszámítási elvek és a Bit. 132.§-ban hiv. 3. melléklet: díjkalkuláció alátámasztása statisztikával előírás teljesítésének támogatása

Biztosítási piaci statisztikai adatok interaktív, grafikus megjelenítése

Piacon egyedülálló, KKTA specifikus megoldás

Konzultáció, testreszabás

Igény esetén felmérjük a biztosítók további, egyedi elemzési igényeit is és az adatelemző szoftvert ennek megfelelően átalakítva illesztjük a biztosító üzleti igényeihez, egyéb adatelemzési megoldásaihoz.

Szoftverfejlesztés

Az ArgonSoft Kft. bármely egyéb szoftverfejlesztési feladat felmérését és implementációját is vállalja , melyeknél kamatoztatni tudjuk a pénzpiaci szoftverek fejlesztésében szerzett több mint 10 éves tapasztalatunkat.

12 év alatt 9 országban 30+ ügyfelünknek 150+ sikeres projektet valósítottunk meg

KKTA ADATELEMZŐ SZOFTVER

A KKTA Adatelemző szoftver alkalmas az MNB webszolgáltatás használatával a biztosítók által kiválasztott statisztikai adatok felhasználóbarát letöltésére, valamint gyors, jól vizualizált elemzések végrehajtására.
A KKTA Adatelemző szoftver támogatja, hogy több adatlekérést is megfogalmazzon a biztosító és azt egy gombnyomásra kérje le az MNB szolgáltatásán keresztül. A lekért biztosítási piaci statisztikai adatok elemzéséhez interaktív, grafikus felületet biztosít. Dashboardokon szemlélteti a főbb mutatók értékének alakulását.
A díjkalkulációs elemzés során díjosztályonként végigkövethető, hogy a piaci statisztikai alapadatok alapján mi a járműkategóriát jellemző átlagkár és kárgyakoriság mértéke. A kárkifutás elemzés a KGFB biztosítási piac adatain vizsgálja, hogy jellemzően mennyi idő alatt futnak ki a károk és ez alapján a bejelentett kárállományra mennyi tartalékot érdemes képezni. A KKTA Adatelemző különböző megjelenítési eszközökkel lehetőséget biztosít a trendek vizsgálatára és ad-hoc elemzések elvégzésére.

Kérje konzultációs segítségünket


    A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.

    Update cookies preferences